Стартувала основна сесія Національного мультипредметного тесту

Розпочалася основна сесія Національного мультипредметного тесту – 2024, яка триватиме до 25 червня. На Одещині його складатимуть майже 17 тисяч осіб.

Про особливості тестування розповів директор Одеського регіонального центру оцінювання якості освіти Анатолій Анісімов.

З початком широкомасштабних воєнних дій в Україні ЗНО замінив Національний мультипредметний тест. З міркувань безпеки тести з усіх предметів складаються в один день.

У 2024 році НМТ складається з 4 предметів. Три з них - обов’язкових: українська мова, історія України, математика. І четвертий предмет – на вибір абітурієнта.

Вступ до закладів вищої освіти на здобуття ступеня бакалавра відбувається обов’язково за результатами НМТ.

Додаткова сесія для тих, хто з поважних причин не зміг зареєструватися чи скласти тест під час основної сесії, триватиме з 11 по 19 липня.

Останній день реєстрації на додаткову сесію – 15 травня.

Директор Одеського регіонального центру оцінювання якості освіти Анатолій Анісімов радить не запізнюватись на іспит: «Прорахуйте заздалегідь, як будете добиратися до екзаменаційного Центру, бо якщо спізнитесь без поважної причини, до тесту цього року вас вже не допустять. Поважні причини є різні. Наприклад, якщо вас дорогою застала повітряна тривога. Ви шукаєте найближче укриття, знаходитесь там та можете спізнитись. Тоді зателефонуйте на гарячу лінію Одеського регіонального центру оцінювання якості освіти і попередьте. Або якщо дорогою сталася аварія чи ще якийсь форс-мажор. Тоді вам буде надано право перереєструватись і взяти участь у додатковій сесії».

Тест з кожного предмета триває годину. НМТ складається з двох блоків по дві години з двадцятихвилинною перервою.

«Хотів би звернути увагу абітурієнтів на важливий нюанс. Коли завершується перший блок, ви маєте натиснути кнопку «Припинити тестування». Якщо ви натискаєте «Завершити роботу» (машина вас буде перепитувати кілька разів, таке бувало), то на цьому ваша робота взагалі завершується, виконати другий блок ви взагалі не зможете. Навіть коли ви завершили весь тест, у кінці другого блоку, якщо є час, уважно все перевірте і тільки після цього натисніть «Завершити роботу», - зауважив Анатолій Анісімов.

На Одещині організовано роботу понад 60 тимчасових екзаменаційних центрів, з них 28 – в Одесі. Кожен з центрів має сховище. Деякі з них обладнані таким чином, що дозволяють продовжувати тестування навіть під час повітряної тривоги. В інших, якщо під час тесту повітряна тривога триватиме 2 години чи більше, абітурієнтам може бути запропоновано не продовжувати роботу, а скласти тест на додатковій сесії. Але за бажанням учасників тест може бути закінчений.

+ 0 -
  • 0
  • 747

Добавить комментарий