Відновлення України після війни: які країни хочуть закріпити за регіонами

Український уряд оцінив відбудову України у більш ніж 700 млрд доларів. Тим часом стало відомо, хто з європейських країн допоможе відродити зруйновані війною області.

Як повідомляє пресслужба Кабінету Міністрів, карту європейських держав було представлено під час конференції у швейцарському Лугано.

Згідно з поданою картою, західні країни допомагатимуть у повоєнному відновленні таких областей України:

Німеччина – Чернігівщині;
Канада – Сумщині;
США та Туреччина – Харківщині;
Чехія, Фінляндія та Швеція – Луганщині;
Бельгія – Миколаївщині;
Швеція та Нідерланди – Херсонщині;
Швейцарія – Одещині;
Норвегія – Кіровоградщині;
Австрія – Запоріжжю;
Польща та Італія – Донеччині.
Водночас прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що основним джерелом відновлення України мають стати конфісковані активи Росії та російських олігархів.

"Російська влада розв'язала цю криваву війну. Вони спричинили ці масштабні руйнування і повинні понести за це відповідальність", – сказав прем'єр.

Повоєнна допомога Україні
Європейська комісія створить міжнародну платформу, на якій будуть збирати гроші та виробляти рекомендації щодо відновлення України.

У платформи буде відразу кілька рівнів:

найвищий, де будуть представлені лідери держав. Вони визначать стратегічні напрями роботи;
спільна координаційна група. Тут будуть керівники виконавчої влади різних країн, а також особи, які ухвалюють рішення від імені того чи іншого бізнесу;
тематичні групи з галузевих напрямів.
"Сьогодні" вже писали, яку суму на відновлення інфраструктурних об'єктів України планує виділити Європейський Союз. Також ми розповідали, як в Україні будуть відбудовувати житло та енергосектор.

+ 0 -
  • 0
  • 807

Добавить комментарий