В Одесі судять чоловіка за расизм в інтернеті

Приморський районний суд розпочав слухати справу одесита, який обвинувачується у розпалюванні расової ворожнечі та приниженні національної честі і гідності.

Протягом декількох місяців чоловік публікував в інтернеті пости, де використовував такі вислови як «Великая Укропия», «негретос-укробник», «слаборазвитое укропье» та «жидо-укропьи фашисты». Зокрема, на Одеському форумі обвинувачений публікував наступні дописи (орфографія автора збережена): «В Украине власть захватили жиды. Там, гже жиды — там всегда хаос, розруха и крах», «Пока укропобесные рабы дохнут тысячами в грязных окопчиках толстопузый хабадный нацист коломойша (хозяин раввиненка зелетухеса) платит более полумиллиона долляриф в неделю за яхту. так это ш вентофки, патрошки, беспилоднике, бронежыледке и прочее или не, укропобессяне? Шо там в торэ накалякано по этому поводу?», до зображення лікаря Євгена Комаровського чоловік додав допис: «довыд касаткерман — жэдовское погоняло, жэтовцьке шнобле, жэдофско наколке, жэдофське хайло, массадурой ваняет грязной!», до зображення і новини про смерть російського виконавця П’єра Нарциса додав наступне: «негретосину мучали колики, вызванные отложением солей из-за подагры».

На прохання судді пояснити свої дії, чоловік відповів, що це «невеликий сарказм» та «своєрідний гумор».

Фігурант свою провину визнав та попросив суд затвердити угоду з умовним покаранням, однак суддя відмовив та призначив судовий розгляд на підставі обвинувального акту. Чоловіку загрожує штраф до 8500 гривень або до трьох років ув’язнення.

+ 0 -
  • 0
  • 314

Добавить комментарий