Нідерланди дадуть Україні 65 млн євро на відбудову міст

На ці гроші нідерландські компанії відбудують інфраструктуру в постраждалих районах Україні - мости, лікарні. Також гроші підуть на розвиток малого і середнього бізнесу. Ще 10 млн Нідерланди виділять на розмінування. 

Про це повідомила міністр зовнішньої торгівлі та співпраці з питань розвитку Нідерландів Лісьє Схрейнемахер, яка наразі перебуває у Києві.

Схрейнемахер заявила, що 1 млн євро Нідерланди нададуть на розробку першочергових проєктів реконструкції Херсона, Одеси та Миколаєва.

Підтримку українським партнерам готова надати й Асоціація муніципалітетів Нідерландів, яка допоможе залучити нідерландських фахівців. Крім того, 10 млн євро уряд Нідерландів планує виділити на розмінування та ліквідацію вибухонебезпечних предметів на територіях, де були бойові дії.

Нідерланди також нададуть 2,5 млн євро Європейському банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) для підтримки макроекономічних реформ, державного управління та забезпечення верховенства права в Україні та ще 2 млн євро – Фонду народонаселення ООН для надання психосоціальної підтримки жертвам сексуального та гендерного насильства в Україні.

+ 0 -
  • 0
  • 668

Добавить комментарий