Одеський суд зняв арешт майна з російських виробників круп

В Одесі виявили групу компаній росіян, які ухилялася від сплати податків. Мова йде про корпорацію з російськими власниками з виробництва круп та бобових в Україні Dubaev Product, куди входять бренди Trapeza, Attual, Крупяний Двір. На черговому судовому засіданні було прийнято рішення зняти арешт майна компаній.

Встановлено, що менеджмент компаній "Аттуаль", "Крупяний Двір", "Трапеза" навмисне з січня 2020 по травень 2022 року у звітах показував нереальні операції. Загалом підприємства зареєстрували проведення "безтоварних" угод на загальну суму ПДВ понад 1,1 млрд гривень. Це дозволило зловмисника ухилитися від сплати ПДВ.

"Ухвала суду є незаконною та необґрунтованою, існують підстави для скасування арешту на майно",— йдеться в ухвалі.

Суд пояснює, що власники не знали про арешт майна. Це є порушенням. А сам арешт він назвав "необґрунтованим".

Арешт знято з приміщень таких фірм:

  • ТОВ "Крупяний Двір";
  • ТОВ "Аттуаль";
  • ТОВ "Трапеза".

Усі компанії оформлені на громадян рф. Директором Attual вказано Костянтина Паянова, а власника — росіянина Казбека Халідова, він же керує Trapeza,, де засновник росіянин Булат Халідов. Фірму "Великий Двір" очолює українець Володимир Губачов, а володіє росіянин Алавді Халідов.

компанії рф

компанії рф

компанії рф

Злочин, передбачений ч. 3 ст. 212 КК України карається штрафом від 15 до 25 тисяч неоподатковуваних мінімумів (18,6 до 31 млн грн) з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Суд може усунути голову Суворівської адміністрації Сергія Кондратюка. Прокуратура запросила заставу у розмірі півтора мільйона гривень, однак суд визначив її у 750 тисяч гривень.

+ 0 -
  • 0
  • 750

Добавить комментарий