На Нижньому Дунаї нарешті збільшується рівень води

Після покращення погодних умов, в найпроблемніших ділянках Дунаю знову зростає рівень води.

Понад місяць — з 25 липня —на середній та нижній ділянках Дунаю, зв’язку з різким падінням рівнів води, навігація на середній і нижній ділянках річки була неможлива.

З середини літа по всій Європі спостерігалась аномальна спека, що призвела до обміління усіх судноплавних річок. Зазвичай пік мілководдя на Дунаї приходиться на вересень-жовтень. Однак цього року рівень води критично знизився через відсутність опадів у басейні Дунаю та його основних притоках (Савви, Драви, Тиси та Морави).

Зараз ситуація почала покращуватись завдяки опадам. Так, наприклад, найпроблемніша ділянка Дунаю — Capidava на 280 км — поступово заповнюється водою. Якщо тиждень тому осадка ділянки складала 2 метри, то зараз — 2,8 метра.
Окрім опадів, ситуацію також покращує і днопоглиблення ділянок Дунаю. Зокрема, прохідну осадку на ділянці біля румунської Хиршови вже збільшили до 2 метрів. Болгарський порт Русе певний час був відрізаний від роботи через осадку у 1,3 м на вході — але тепер ділянку також поглибили до 2 метрів.

+ 0 -
  • 0
  • 501

Добавить комментарий