Рада може дозволили військовим виїжджати за кордон, щоб провідати рідних

Депутати пропонують Верховній Раді дозволили військовослужбовцям виїжджати за кордон для того, щоб провідати рідних по крові або по шлюбу членів сім’ї. Про це йдеться в законопроєкті №8090, який зареєстровано в парламенті 30 вересня.

Документом пропонується внести зміни до закону "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей".

Зокрема, пропонується надати військовим право виїзду за кордон з метою провідати рідних по крові або по шлюбу членів сім’ї за рахунок вже передбаченої в чинному законодавстві додаткової відпустки під час воєнного стану.
Окрім цього, пропонованими змінами передбачається, що час проходження служби військовослужбовцями (резервістами, військовозобов’язаними, добровольцями Сил територіальної оборони) під час їхньої участі в заходах щодо забезпечення оборони України, захисті безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією РФ проти України, зараховується до вислуги років, вислуги років для призначення пенсій, стажу роботи, а також до стажу державної служби на пільгових умовах з розрахунку 1 місяць служби за 3 місяці.

+ 0 -
  • 0
  • 747

Добавить комментарий