СБУ закликає не завантажувати програми з невідомих розсилок

Останні декілька днів Служба безпеки України фіксує фішингові розсилки електронних листів нібито від її імені. На перший погляд вони здаються правдоподібними, однак викладені у цих листах дані свідчать про їхню фейковість.

Зокрема, зловмисники від імені Ситуаційного центру Департаменту кібербезпеки СБУ повідомляють про розробку спеціалізованих програм для посилення кіберзахисту та знищення вірусів. І тут же пропонують завантажити їх нібито з офіційного вебсайту СБУ.

Повідомляємо, що наразі Ситуаційний центр Департаменту кібербезпеки СБУ не здійснював жодних розсилок щодо будь-якого програмного забезпечення!

Нагадуємо, що офіційний домен сайту СБУ – ssu.gov.ua. Зловмисники ж пропонують завантажити програми з іншого сайту.

Тож у разі отримання таких листів не переходьте та не завантажуйте будь-які програми.

А якщо таке сталося, перевстановіть операційну систему вашого комп'ютера та повідомьте про це СБУ за телефоном: 0 800 501 482 та на електронну пошту: callcenter@ssu.gov.ua

Подібні фейкові розсилки можуть бути частиною спецоперацій російських спецслужб із розхитування інформаційного та кіберпростору в нашій країні.

Департамент кібербезпеки СБУ застерігає: ніколи не переходьте за посиланнями та не відкривайте файли від невідомих абонентів на пошті, в месенджерах чи в смс, на сумнівних сайтах.

+ 0 -
  • 0
  • 391

Добавить комментарий