КП «Одескоммунтранс» інформує щодо перегляду тарифів з поводження з побутовими відходами

 На виконання наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.06.2018 № 130 «Про затвердження Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності» Комунальне підприємство "Одескомунтранс" інформує споживачів щодо повного перегляду тарифів з поводження з побутовими відходами, встановлених рішенням Виконавчого комітету Одеської міської ради від 28.05.2015 №143 із змінами від 26.07.2018 № 316.

У зв’язку із зміною процедури розгляду органами місцевого самоврядування розрахунків тарифів, вимог до оформлення заяви та формування комплекту документів, а також тарифів і цін на енергоносії, прожиткового мінімуму для працездатних осіб та обсягу надання послуг, системи оподаткування виникає необхідність зміни (повного перегляду) встановлених тарифів.
Розрахунки тарифів проводились відповідно до «Порядку формування тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами», затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 26.07.2006 року №1010.

Виконавцем комунальних послуг з поводження з побутовими відходами КП «ОДЕСКОМУНТРАНС» до відома споживачів доводиться така інформація:

  1. Обґрунтування причин зміни тарифу
    Загальний розмір планового тарифу на послуги з поводження з твердими побутовими відходами ТПВ (вивезення та захоронення) для кінцевого споживача становить 112,56 грн з ПДВ за 1 куб.м.
    - для населення, яке мешкає у багатоквартирних житлових будинках, - 34,13 грн/міс на одну особу (з ПДВ);
    - для населення, яке мешкає в житлових будинках приватного сектору, - 58,92 грн/міс на одну особу (з ПДВ).
  2. Періодичність та строки надання послуг з поводження з побутовими відходами
    Багатоквартирні будинки: ТПВ – щодня; житлові будинки з присадибними ділянками (приватний сектор): ТПВ – згідно з графіком, що передбачений договором.
    Організації, установи та підприємств міста – згідно з графіком, що передбачений договором.
  3. Відсоток відшкодування затвердженим тарифом собівартості наданих послуг на даний час складає 67,3 %
  4. Зазначення відсотка зростання основних складових тарифу

Загальний розмір попереднього тарифу з поводженням з побутовими відходами (ТПВ) був встановлений у розмірі 70,32 грн за 1 куб.м.
Щодня підприємство вивозить близько 130–155 тонн відходів. Ціну пального називають ключовим фактором роботи, оскільки для заправки одного сміттєвоза тепер потрібно понад 142 тисячі гривень. На зміні курсують 5 машин, а тариф на вивіз сміття не змінювався останні чотири роки.

Зазначається, що критичне зростання цін на пальне (майже на 75%) вплинуло на зростання вартості інших складових, зокрема на ціну запчастин та пмм.

  1. Аналіз тарифів з поводження з побутовими відходами:

Найменування показників

Одиниці вимірювання

Чинний тариф

Плановий тариф 2022 року

Відхилення, грн

Послуга з вивезення побутових відходів:

грн/м3

54,84

112,56

57,72

Зауваження та пропозиції приймаються протягом 7 календарних днів з дати опублікування оголошення про намір здійснити зміну тарифу.

Адреса, на яку необхідно надсилати зауваження та пропозиції:

Юридична адреса: 65031 м.Одеса, вул.Братів Поджіо, 4
Фактична адреса: 65031 м. Одеса, вул. Хімічна,3

Електронна пошта: odeskommuntrans@gmail.com

+ 0 -
  • 0
  • 2 948

Добавить комментарий