В Одеській області депутата визнали винним у корупційних правопорушеннях

Депутата Любашівської селищної ради Подільського району Одеської області Олега Тарана визнали винним у приховуванні конфлікту інтересів. Про це редакція дізналася з ухвали місцевого суду по ч. 1,2 ст. 172-7 КУпАП.
Олег Васильович Таран за одну сесію чотири рази порушив законодавство. У березні минулого року Таран спочатку не повідомив своїх колег про реальний конфлікт інтересів під час голосування про затвердження проєктів землеустрою та відведення у власність земельних ділянок в селі Новоселівка. В першому випадку депутат приховав, що голосував в інтересах сина, а в другому — невістки.
У жовтні 2022 року на Тарана одразу чотири протоколи. На суді він категорично відмовлявся визнавати свою провину. Казав, що нібито не знав про наявність у нього конфлікту інтересів. Проте важко припустити, що депутат гадки не мав, як звуть його власного сина та невістку. Також депутат заявляв про те, що він начебто не брав участь у вказаних голосуваннях.
В протоколах засідання та поіменного голосування депутатів було зафіксовано, що Олег Таран голосував «за» по обох питаннях. Секретар Любашівської селищної ради також підтвердив, що Таран був на сесії, голосував по цих рішеннях та не робив заяв щодо конфлікту інтересів. Суддя визнав Тарана винним та зобов’язав сплатити чотири штрафи на загальну суму 10,2 тис. гривень.

+ 0 -
  • 0
  • 234

Добавить комментарий