Громади на Одещині ризикують втратити понад мільярд коштів на зарплати педагогам

Загальна сума коштів освітньої субвенції передбачених у 2022 році, яку ризикують втратити громади сімох районів Одеської області становить 1 мільярд 147 мільйонів 670 тисяч гривень.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook директор департаменту освіти та науки Одеської обласної військової адміністрації Олександр Лончак.

За його словами, залишок невикористаних коштів до кінця поточного року:

у Роздільнянському районі складає 64,37 млн грн;
у Подільському районі - 115 млн грн;
у Ізмаїльському районі - 23,03 млн грн;
у Болградському - 69,92 млн грн;
у Одеському районі 674,28 млн грн;
у Білгород-Дністровському районі 129,04 млн грн;
у Березівському районі - 72,03 млн грн.
"Маючи широкий спектр напрямків та можливостей для використання залишків освітньої субвенції, місцева влада не поспішає їх використовувати для покращення матеріальної бази закладів освіти, підвищення якості та безпечності освітнього процесу. Ба більше, у нас залишки переходять з року в рік. Проте у 2023 ця "мандрівка" закінчиться. Кошти просто анулюють на рахунках", - зазначив посадовець.

Зазначимо, що Комітет з державних премій України призначив стипендії молодим вченим які успішно проводять наукові дослідження, здійснюють актуальні науково-технічні розробки серед яких 13 вчених з Одеської області.

Школи Одеси, поки електроенергія подаватиметься безперервно, працюватимуть у звичному режимі, а на випадок відключень, вони вже мають попередній графік для забезпечення дистанційного навчання.

+ 0 -
  • 0
  • 484

Добавить комментарий