Невідомий згорток залишив жителя Одещини без пальців руки

27 листопада пізно ввечері на номер 103 надійшло повідомлення про постраждалого в результаті вибуху невідомого предмету в Одеському районі. Карета швидкої допомоги відвезла чоловіка до лікарні. Про це повідомляє Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

"Постраждалим виявився 55-річний чоловік. За його словами, він знайшов на дорозі згорток і коли почав його розбирати, той вибухнув. Наслідком такої необдуманої поведінки стала травматична ампутація трьох пальців руки та госпіталізація", — йдеться в повідомленні.

Хоча наш регіон і не знаходиться на лінії фронту, все ж у воєнний час слід брати до уваги можливу небезпеку. В жодному разі не чіпайте сторонні предмети і навчайте цього дітей.

Вибухонебезпечні предмети становлять загрозу життю людини та оточуючих. До них належать : артилерійські снаряди, реактивні та інженерні міни, авіабомби, детонатори, ручні гранати, набої різних видів.

Їх можна виявити на землі у лісі, на полі після розмиву ґрунту дощовими водами, а також на дні річок.

Якщо вибуховий снаряд пролежав в землі десятки років і не вибухнув, це не означає, що він безпечний. Навпаки, він стає більш небезпечним та може вибухнути від тертя, іскри чи удару.

При виявленні вибухонебезпечних предметів забороняється:

  • перекладати, перекочувати з одного місця на інше;
  • збирати і зберігати, нагрівати і ударяти;
  • намагатися розряджати і розбирати;
  • виготовляти різні предмети;
  • використовувати заряди для розведення вогню і освітлення;
  • приносити в приміщення, закопувати в землю, кидати в колодязь чи річку.

Слід відійти від предмета на безпечну відстань, попередити перехожих та зателефонувати "101" або "102".

Нагадаємо, недитячі ігри ледь не призвели до трагедії. У Білгород-Дністровському районі підлітки віком 13, 14 та 15 років під час прогулянки знайшли на околиці села коробку та балончик з написами "мисливський порох" і "побутовий пальник" і вирішили підпалити їх, внаслідок чого стався вибух.

+ 0 -
  • 0
  • 411

Добавить комментарий