Зерновий коридор: Україна прагне збільшити кількість інспекцій

Міністерство інфраструктури України працює над збільшенням кількості інспекцій суден у межах чорноморської «зернової ініціативи». Про це повідомив заступник міністра інфраструктури Юрій Васьков.

«Ми працюємо над тим, щоб, по-перше, збільшити кількість інспекцій мінімум до 25 на добу. Саме 25 інспекцій потрібні для того, щоб три порти працювали стабільно. По-друге: ще збільшити кількість інспекцій та додати до «зернової ініціативи« порти Миколаївського регіону. І по-третє: продовжити терміни щонайменше на рік», — зазначив Васьков.

За його словами, зараз у межах «зернової ініціативи» через інспекції в середньому за добу з початку листопада проходить 3,5 судна на вхід у порти і 3 — на вихід із портів. Це втричі менше від перевалочної спроможності трьох задіяних у «зерновій ініціативі» портів.

Водночас кількість інспекцій до 25 заступник міністра вважає можливим здійснити протягом місяця.

Крім того, він повідомив, що Україні вдалося досягти збільшення експорту та імпорту через Дунайський регіон більш ніж у чотири рази.

«Тут ми маємо показник у середньому 55-60 тис. т на добу фактичної переробної здатності регіону, яка надалі лише збільшуватиметься», — заявив Юрій Васьков.

+ 0 -
  • 0
  • 786

Добавить комментарий