Футбольний світ прощається з "Королем"

Бразилець був не просто видатним футболістом, він був іконою спорту.

У четвер, 29 грудня, не стало легендарного бразильського футболіста Пеле. Футбольний світ і не тільки зі сльозами на очах прощається з триразовим чемпіоном світу з футболу, одним із найкращих спортсменів XX століття.

Новоспечений чемпіон світу з футболу Ліонель Мессі на своїй сторінці в Instagram коротко відреагував на смерть "Короля футболу". Аргентинець обмежився лише парою слів: "Спочивай з миром, Пеле".
"Мої глибокі співчуття всій Бразилії, і зокрема сім’ї сеньйора Пеле. Простого слова "прощай" вічному Королю ніколи не буде достатньо, щоб висловити те, що переживає у цей момент весь футбольний світ.

Він – натхнення для сотень тисяч людей, моє бажання завжди бути поряд. Тому що я завжди демонстрував взаємність у всі моменти, які ми поділяємо, навіть на відстані. Він не буде забутий і його пам’ять назавжди залишиться в пам’яті кожного з нас, любителів футболу. Спочивай з миром, Пеле", — написав Кріштіану Роналду в Instagram.
"До Пеле десятка була просто числом". Я прочитав це речення десь у якийсь момент свого життя.

Але це речення неповне. Я сказав би, що до Пеле футбол був просто видом спорту. Він все змінив. Він перетворив футбол на мистецтво, на розвагу.

Це дало голос бідним, чорним, і це зробило Бразилію відчутною. Футбол та Бразилія підвищили свій статус завдяки Королю! Він пішов, та його магія залишиться. Пеле вічний", — написав Неймар в Instagram.

"Король футболу залишив нас, але його велич ніколи не буде забута", — написав Кіліан Мбаппе в Instagram.
Нагадаємо, Пеле помер від наслідків раку товстої кишки. Сім’я та близькі до останнього підтримували легенду футболу, перебуваючи поруч із ним.

+ 0 -
  • 0
  • 1 103

Добавить комментарий