В Укренерго попередили, що ситуація з відключеннями світла може погіршитися

Через поступове зниження температури повітря споживання в енергосистемі зростає, до областей доведені ліміти споживання. Як повідомляє Укренерго, споживання електроенергії в Україні продовжує зростати, а перевищення лімітів призводить до застосування аварійних обмежень.

"Станом на 11:00 6 січня споживання в Україні продовжує зростати через поступове зниження температури. Для забезпечення балансу в енергосистемі до всіх областей України доведені ліміти споживання, які діють з 08:00 до 23:00. Перевищення лімітів призводить до застосування аварійних обмежень. Зокрема, вчора через перевищення лімітів у більшості областей застосовувалися аварійні відключення", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що зараз в нічний період електростанції виробляють достатньо електроенергії для покриття споживання.

"Вже найближчим часом очікується значне похолодання, що призведе до стрімкого збільшення споживання, яке зараз енергосистема не в змозі покрити в повному обсязі через пошкодження та окупацію ворогом низки електростанцій, які виробляють електроенергію, зокрема, і найпотужнішої - Запорізької АЕС", – розповіли в компанії.

В Укренерго просять розумно споживати електроенергію: користуватися енергоємними приладами по черзі. Це дозволяє знизити навантаження на енергосистему і зменшити необхідність обмеження споживання.

+ 0 -
  • 0
  • 520

Добавить комментарий