VIP-каюта й елітна нерухомість в Одесі: на чому збагатився голова МПРС Сударєв?

Як думаєте, у кого попри велику війну все стабільно добре? Правильно, у корупціонерів. Інакше як пояснити все більші статки та відкрите luxury-життя.

Один із таких прикладів – очільник Морської пошуково-рятувальної служби на Одещині Віктор Сударєв. До речі, цю посаду він обіймає ще з часів Януковича.  Цікаво, що фактів офіційної біографії посадовця у відкритих джерелах інформації майже немає, якщо не враховувати численних корупційних скандалівпідозр від правоохоронців та новин про відсторонення з посади й статки Сударєва. Один з найбільш резонансних скандалів, у який втрапила МПРС на чолі з Сударєвим – придбання рятувального судна за майже 5,5 млн євро. За словами спеціалістів у морській сфері, ця ціна – суттєво завищена. Йдеться про замовлення у естонської компанії Baltic Workboats AS судна Patrol 26 WP SAR.

Як з’ясувалося, заступник пана Сударєва – Володимир Работньов свого часу навіть відбував строк у в’язниці після "роботи" на державу. І сидів він не за крадіжку ковбаси в магазині, а за державну зраду, адже розголосив секретну інформацію, до котрої мав доступ виконуючи свої посадові обов'язки.

Про це та ще дуже багато нових фактів у новому розслідуванні журналістів. Вони  з’ясували, звідки у голови Морської пошуково-рятувальної служби Сударєва десятки елітних будинків та хто спонсорує алкотури чиновників на рятувальних човнах.

+ 0 -
  • 0
  • 2 424

Добавить комментарий