Результат моніторингу Держаудитслужби: Прокуратура домоглася визнання недійсним договору про закупівлю робіт з будівництва стадіону у м. Вилкове

За позовом прокурорів Ізмаїльської окружної прокуратури Господарським судом Одеської області визнано недійсним договір про закупівлю робіт за кошти державного та місцевого бюджетів на суму понад 21 млн грн, який був укладений з порушенням процедури закупівлі.

Так, у серпні 2020 року між виконавчим комітетом Вилківської міськради Кілійського району та підприємством, за результатами відкритих торгів, укладено договір на закупівлю робіт з будівництва стадіону по вул. Т. Повстання, 40 у м. Вилкове на Одещині.

Разом з тим, прокуратурою установлено, що у ході затвердження тендерної документації виконкомом допущено низку порушень, зокрема не визначено обсяги фінансування з бюджетів різних рівнів, встановлено дискримінаційну вимогу для учасників торгів, не визначено якість устаткування, що буде використовуватися в будівництві.

Крім того, встановлено і невідповідність переможця кваліфікаційним вимогам тендерної документації. Так, переможцем надано договір оренди матеріальної бази, який є нікчемним у силу закону. Вказане порушення установлено також у ході моніторингу, проведеного Південним офісом Держаудитслужби.

Також і сам договір укладено з порушенням законодавства, зокрема він не містить одну з істотних умов господарського договору підряду – страхування ризиків.

+ 0 -
  • 0
  • 261

Добавить комментарий