Поліцейські Одещини розповідають підліткам про безпеку в Інтернеті

Ювенальні поліцейські Роздільнянського районного відділу поліції зустрілися з учнями 5-6 класів місцевих шкіл у Центрі творчості дітей та учнівської молоді. Темою бесіди стало те, як убезпечити себе від загроз, які можуть чекати підлітків під час спілкування у соціальних мережах.

Юнаки й дівчата дізналися більше про кібербулінг, секстинг, інтернет-шахрайства та небезпечні групи, що схиляють підлітків до правопорушень чи дій, які можуть їм нашкодити. Інспектори застерегли школярів від зловмисників у мережах, які створюють фейкові акаунти, входять в довіру до дітей та вправно дістають особисту інформацію, відверті фото, дані про банківські рахунки батьків, місця проживання та навчання тощо. Дітей застерегли також від розповсюдження персональних даних у вільному доступі.

поліцейські одещини розповідають підліткам про безпеку в інтернеті

Крім того, поліцейські закликали учнів не поширювати неправдиву інформацію про когось, не надсилати повідомлення, які можуть образити чи завдати комусь шкоду.

«В Інтернеті є безмежна кількість інформації для спілкування, навчання, саморозвитку, пізнання кращої сторони світу. Все, що ви дізнаєтеся, може допомогти у дорослому житті, головне – обирати безпечний, позитивний та якісний контент. Якщо ж ви натрапили на зловмисників, стали жертвою кібербулінгу чи іншого злочину – звертайтеся до дорослих. Батьки, вчителі та поліцейські завжди готові надати пораду та допомогу», - зазначив інспектор ювенальної превенції Роздільнянського районного відділу поліції Дмитро Горобець.

+ 0 -
  • 0
  • 448

Добавить комментарий