Одеська міськрада ухилилась від сплати 81 млн гривень податків

Комунальне підприємство «Міське капітальне будівництво» Одеської міської ради підозрюють в ухилені від сплати податку на прибуток, ПДВ та земельного податку на суму 81 млн гривень. Про це редакції 368.media   стало відомо з матеріалів кримінальної справи БЕБ за ч. 3 ст. 212 КК.

За версією слідства, у період з 1 січня 2015 по 31 грудня 2017 року, посадові особи комунального підприємства умисно не відображали в бухгалтерському обліку та у фінансовій звітності доходи від реалізації об`єктів закінченого будівництва, безпідставно формували податковий кредит по операціях з ризиковими підприємствами, що привело до ухилення від сплати податку на прибуток, ПДВ та земельного податку на загальну суму 81 млн гривень.

Зазначається, що порушення виявлено в ході документальної планової виїзної перевірки КП «Міське капітальне будівництво» з дотримання податкового законодавства.

Слідчий суддя надав доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю КП «Міське капітальне будівництво». Зазначимо, до квітня 2017 року директором комунального підприємства був Владислав Заборовський. Надалі, з квітня 2017 по січень 2021 року підприємством керував Іван Стас.

+ 0 -
  • 0
  • 284

Добавить комментарий