Наслідки краху SVB. У США створили мільярдний фонд для фінансування банків

На тлі краху Silicon Valley Bank у США створили мільярдний фонд для фінансування банків. Федрезерв США надасть додаткове фінансування, щоб допомогти банківській системі функціонувати після краху Silicon Valley Bank та Signature Bank. Про це йдеться у повідомленні Федрезерва.

«Цей крок посилить здатність банківської системи захищати депозити та забезпечувати безперервне надання грошей та кредитів економіці», - йдеться у повідомленні відомства.

Повідомляється, що нова програма термінового фінансування банків (BTFP) буде створено з метою надання додаткової ліквідності банкам. Програма пропонуватиме кредити строком до одного року банкам, пенсійним фондам, кредитним спілкам та іншим установам під заставу казначейських зобов'язань США, боргових зобов'язань агенцій тощо.

У Федрезерві вважають, що ця програма стане додатковим джерелом ліквідності під заставу високоякісних цінних паперів, що у свою чергу позбавить установи необхідності швидко продавати ці цінні папери в нестабільні періоди.

Для підтримки фінансування програми Мінфін США планує виділити до $25 млрд із Стабілізаційного фонду бірж.

У Федрезерві не чекають, що потреба використання цих додаткових коштів виникне.

Минулої п'ятниці, 10 березня, великий банк для американських стартапів Silicon Valley Bank зазнав краху. Це найбільше падіння банку у США після фінансової кризи 2008 року.

+ 0 -
  • 0
  • 1 090

Добавить комментарий