Максим Марченко обурений несвоєчасним виконанням робіт в постраждалому від ракетної атаки будинку у Сергіївці

Начальник Одеської ОВА Максим Марченко відвідав селище Сергіївка, де ознайомився з ходом відновлювальних робіт житлової дев’ятиповерхівки, по якій російські окупанти завдали ракетний удар у липні минулого року. Про це Максим Марченко розповів у своєму телеграм-каналі.

Зазначимо, що побаченим начальник ОВА виявися вкрай незадоволеним.

«З першого дня трагедії, ми спільно з керівництвом Одеської обласної ради визначили конкретні завдання щодо ліквідації наслідків ракетного обстрілу по Сергіївській громаді. Тож сьогодні я приїхав перевірити хід виконання усіх інших робіт, на проведення яких ми теж виділили субвенцію з обласного бюджету. Кошти отримано ще 31 жовтня!

Але те що я побачив – не вкладається ні в які рамки мого розуміння. За весь період – рівень та об’єм виконаних робіт критично низький, а їх якість незадовільна! Я обійшов увесь будинок, оглянув хід ремонтних робіт на кожному з поверхів та в квартирах і особисто поспілкувався з жителями постраждалого будинку.

На жодне з моїх запитань, в присутності жителів зруйнованих та пошкоджених квартир, які до речі мені особисто поскаржились на поганий рівень ремонтних робіт і повільний темп їх проведення, голова Сергіївської селищної громади Анатолій Чередніченко так і не зміг дати мені чіткої відповіді на питання – а чому ж панує такий безлад на будівельному майданчику, а на робочих місцях відсутні будівельники та представники підрядної організації, яка власне і має проводити ремонтно-відновлювальні роботи? Та й взагалі чому виконано настільки мізерний об’єм робіт? Про терміни проведення та завершення робіт – у відповідь незрозуміла маячня.

Ну і найголовніше, мене надзвичайно обурює не тільки той факт, що не освоєна субвенція, а й те з якою бездушністю і байдужістю ставиться до виконання своїх прямих обов’язків голова Сергіївської громади», – висловив своє обурення Максим Марченко.
За його словами, він надав доручення начальнику Білгород-Дністровської РВА Василю Самокишу розгорнути виїзний штаб районної військової адміністрації у самому дворі багатоповерхівки, аби співробітники РВА мали змогу щоденно моніторити та контролювати хід ремонтних робіт.

Також начальник ОВА доручив підрядній організації спільно з селищною радою розписати, затвердити з усіма жителями квартир та оприлюднити покроковий щоденний план робіт та ремонту кожної з квартир, трьох під’їздів і в цілому всієї дев’ятиповрехівки та прибудинкової території.

Окрім цього, до Сергіївської громади для проведення службових перевірок щодо відповідності займаній посаді усіх відповідальних осіб будуть направлені відповідні служби та правоохоронні органи. За результатами перевірки будуть прийняті відповідні правові рішення.

+ 0 -
  • 0
  • 343

Добавить комментарий