Стало відомо про порядок зарахування дітей до перших класів одеських шкіл у 2023 році

З 3 квітня до 31 травня (умовно) триватиме приймання документів на зарахування дітей до 1-х класів закладів освіти міста Одеси.

Батькам дітей необхідно визначити заклад, до якого вступає дитина (закріплена територія, електронна адреса школи та телефони - за посиланням).

Документи можна подати будь-яким доступним способом (принести особисто, надіслати електронною поштою, поштою тощо).

До пакету документів входять:

- заява (для перегляду натисніть за посиланням);

- копія свідоцтва про народження;

- оригінал або копія медичної довідки 086-1/о. Враховуючи ситуацію, її можна буде додати до 25 серпня (при умові, що країна вийде з воєнного стану);

- за бажанням можна додати документ, що підтверджує право на першочергове зарахування.

Важливо! Документи можна подати до декількох шкіл одночасно. Першого червня школи видадуть накази про зарахування першокласників і повідомлять батькам, що їх дитину зараховано.

Якщо школа зарахувала всіх, кого повинна зарахувати першочергово, та має заяви на вступ, кількість яких перевищує кількість вільних місць, жеребкування та зарахування по них проходитиме з 5 по 15 червня 2023 року.

До 3 червня 2023 року батькам потрібно підтвердити будь-яким способом (найкраще, телефоном), яку конкретно школу буде відвідувати дитина. Необхідність повідомити про це пов’язана з тим, що оригінали документів батьки, можливо, не зможуть надати, перебуваючи за межами міста.

Для тих, хто з об’єктивних причин не зможе своєчасно подати заяви, буде сформовано базу вільних місць.

Контактні дані Департаменту освіти та науки Одеської міської ради - за посиланням.

Згідно з новим Законом «Про освіту», за кожною школою закріплюється певна територія. Майбутні першокласники, які проживають на території обслуговування школи, мають право на першочергове зарахування до неї.

+ 0 -
  • 0
  • 481

Добавить комментарий