НАЗК внесло Yves Rocher до переліку міжнародних спонсорів війни

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло французьку косметичну корпорацію Yves Rocher (Ів Роше) до переліку міжнародних спонсорів війни. Про це повідомила прес-служба НАЗК.

Зазначається, що підставою стала відмова компанії бойкотувати росію та припинити свою діяльність в рф після повномасштабного вторгнення росії в Україну.

"Марка Yves Rocher наразі присутня на 5 континентах, у 80 країнах світу і налічує близько 4000 торговельних точок. До російського бюджету у 2022 році російський філіал компанії “Ив Роше Восток” заплатила податків на суму близько 6 млн дол. США, тим самим профінансувавши вбивства українців руками окупантів.

Жодних заяв від Yves Rocher про скорочення своєї діяльності у росії після початку активної фази агресії та після усіх військових злочинів держави-терориста, на жаль, не було. Отже, продовження діяльності російського філіалу компанії “Ив Роше Восток” означає підтримку та спонсорування тероризму", - йдеться в повідомленні.

В НАЗК нагадали, що внесення до переліку міжнародних спонсорів війни є потужним репутаційним інструментом.

Усі включені до переліку міжнародних спонсорів війни компанії вносяться до бази даних World-Check - бази даних осіб і організацій із підвищеним ризиком, яка використовується в усьому світі для виявлення та управління фінансовими, регуляторними та репутаційними ризиками.

+ 0 -
  • 0
  • 479

Добавить комментарий