Загальна мобілізація: чи можуть у військкоматі не прийняти бронювання працівника

В Україні триває загальна мобілізація через повномасштабне вторгнення Росії. В цей час чоловіки призовного віку отримують повістки і можуть вступити до лав ЗСУ.  Деякі підприємства, установи та організації можуть бронювати своїх працівників, таким чином надаючи їм відстрочку від мобілізації.

Юристка Галина Токмач пояснила, чи може територіальний центр комплектування та соціальної підтримки не погодити бронь військовозобов’язаного.

Вона пояснила, що надання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації згідно наказу Мінекономіки від 20.10.2022 підтверджується витягом з цього наказу (пункт 5 постанови КМУ від 3 березня 2022 р. № 194 "Деякі питання бронювання військовозобов’язаних в умовах правового режиму воєнного стану").

Якщо Міністерство оборони погодило пропозиції щодо бронювання військовозобов’язаних, надані підприємством, а потім Мінекономіки узагальнило ці пропозиції та прийняло рішення (наказ) про бронювання відповідних військовозобов'язаних, в якому також зазначено строк дії відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, то бронь дійсна. І такі причини, як наприклад, відсутність належного військово-облікового документа у військовозобов’язаного жодним чином не впливає на дійсність відстрочки.

Для підтвердження броні слід надати працівникам ТЦКСП копію витягу з наказу Мінекономіки. Якщо вони не захочуть її приймати, то документ слід відправити Укрпоштою цінним листом із описом вкладення.

Зараз в Україні посилилась мобілізація. Нагадаємо, що чекає військовозобов’язаних, які отримали повістки.  

+ 0 -
  • 0
  • 574

Добавить комментарий