Новий перехід між Молдовою і Україною здешевить транспортування вантажів

Залізничний прикордонний перехід між Україною та Молдовою - Серпневе-1 — Басарабяска дозволить пришвидшити та здешевити транспортування вантажів до України з портів Рені, Галац, Джурджулешти й у зворотному напрямку. Про це повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов, передає пресслужба УЗ.

Зазначається, що 25 березня 2023 року Укрзалізниця почала перевозити вантажі між Україною та Молдовою відновленою дільницею Березине — Басарабяска, тут відкритий третій прикордонний перехід між країнами — Серпневе-1 — Басарабяска.

"Термін доставки експортних вантажів до портів Молдови та Румунії, а також українського Рені, за нашими підрахунками, скоротиться на 4-6 діб. При цьому вартість транспортування експортних вантажів зменшиться на 10-35 доларів на 1 тонні залежно від вантажу та маршруту. А, наприклад, економія при транспортуванні імпортного пального та нафтопродуктів до України з вищезазначених портів становитиме 18-44 доларів на 1 тонні", - зазначив він.

Наразі це найкоротший маршрут до портів Рені, Галац, Джурджулешти, завдяки якому Укрзалізниця зможе збільшити обсяги експортних і транзитних перевезень. За попередніми підрахунками, дільниця дозволить перевозити додатково від 4 до 10 млн тонн вантажів на рік.

Як повідомлялось, раніше між Україною та Молдовою діяло два прикордонні залізничні переходи: Сокиряни – Окниця та Могилів-Подільский – Велчинець. Відкриття третього прикордонного переходу Басарабяка-Серпневе-1 стало можливим завдяки підписанню відповідного акту між Міністерством внутрішніх справ, Митною службою Республіки Молдова та Державною прикордонною й Державною митною службою України.

+ 0 -
  • 0
  • 379

Добавить комментарий