Суд відправив під варту посадовця, який на Одещині відбирав у солдатів бойові доплати

У Миколаєві суд відправив під варту без права на заставу посадовця військової частини, який відбирав у солдатів бойові доплати.
Про це повідомило Державне бюро розслідувань. Йдеться про командира підрозділу матеріального забезпечення військової частини на Одещині. У квітні правоохоронці повідомили йому про підозру за вимагання з підлеглих військовослужбовців віддавати йому частину коштів із щомісячних надбавок, встановлених на період воєнного стану.

За даними слідчих, у разі відмови він погрожував проблемами з проходженням служби та навіть фізичною розправою. Працівники ДБР уже задокументували понад 30 фактів вимагання та одержання посадовцем грошей від підлеглих. Загальна сума — понад 600 тисяч гривень.

Відтак фігуранту повідомили про підозру у вимаганні чужого майна з погрозою насильства, одержанні неправомірної вигоди, умисному невиконанні наказу та застосуванню насильства до підлеглого. За це загрожує до 12 років ув'язнення.
Це не перше розслідування, яке ДБР проводить за повідомленнями про ставлення до військовослужбовців в Одеській області. Наприклад, заступника командира однієї з військових частин регіону викрили на корупції: він вимагав хабар від військового за переведення до іншого підрозділу.

+ 0 -
  • 0
  • 272

Добавить комментарий