Ручний протитанковий гранатомет, артилерійський порох, набої і наркотичні засоби виявили поліцейські вдома у жителя Подільського району

Заборонені предмети та речовини правоохоронці вилучили і направили на експертне дослідження в рамках двох проваджень, розпочатих за ч. 1 ст. 263 та ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, яке загрожує правопорушнику, сім років позбавлення волі.

20 травня близько опівночі на спецлінію «102» зателефонувала мешканка Любашівської територіальної громади і попрохала поліцейських про допомогу в угамуванні нетверезого родича. Співробітникам поліції, що прибули за викликом, заявниця повідомила, що бачила у чоловіка зброю, і вказала на місце схову.

З'ясувалося, що у дворі, біля однієї з господарських будівель, на землі лежить тубус, зовні схожий на ручний протитанковий гранатомет. На місце події відразу ж була викликана слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції та фахівці вибухотехнічної служби. Під час невідкладного обшуку у вказаному маєтку, крім цього небезпечного предмета, були виявлені 400 грамів артилерійського пороху, сімнадцять набоїв до вогнепальної нарізної зброї калібру 5,45 мм, що попередньо підтвердили вибухотехніки, та наркотична речовина рослинного походження у сухому та подрібненому стані, як пояснив громдянин, – канабіс, який потрібен був йому для власних потреб.

ручний протитанковий гранатомет, артилерійський порох, набої і наркотичні засоби виявили поліцейські вдома у жителя подільського районуручний протитанковий гранатомет, артилерійський порох, набої і наркотичні засоби виявили поліцейські вдома у жителя подільського району

Виявлені предмети та речовини правоохоронці вилучили і направили на експертне дослідження.

«За наявністю достатніх доказів, які зібрали правоохоронці, правопорушнику вже повідомили про підозру у незаконному придбанні та зберіганні зброї, бойових припасів та вибухових речовин. Цей злочин кваліфікується ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Рішення за фактом незаконного зберігання фігурантом наркотичних засобів буде прийняте в рамках провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України, після отримання результатів експертного дослідження», - повідомив начальник відділу поліції № 1 Подільського районного управління поліції Володимир Міщан.

Нагадаємо, що носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років. Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту караються штрафом від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17000 до 51000 гривень) або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років.

Шановні громадяни! Якщо до вас у будь-який спосіб потрапила зброя, повідомляйте про вказані знахідки у поліцію.

Нагадуємо, що відповідно до частини 3 статті 263 Кримінального кодексу України, особа, яка добровільно здала органам влади вогнепальну чи холодну зброю, бойові припаси, вибухові речовини або пристрої, звільняється від кримінальної відповідальності.

+ 0 -
  • 0
  • 6 046

Добавить комментарий