Військовий з Болграда сяде до в’язниці за дезертирство

Старшого солдата родом із Болграда, який проходить службу за контрактом на посаді старшого стрільця взводу охорони однієї з військових частин Одещини, засудили до п’яти років позбавлення волі за дезертирство.

Про це йдеться у вироку Білгород-Дністровського міськрайонного суду.

Відомо, що 4 березня минулого року під час передислокації військової частини , скориставшись зупинкою транспортного засобу на розмежуванні доріг неподалік вулиці Єдності в Ізмаїлі, старший солдат самовільно залишив місце служби. Військовий покинув транспортний засіб, що рухався у складі колони з метою ухилитися від проходження служби. Тим самим старший солдат припинив виконання своїх службових обов’язків щодо захисту незалежності та територіальної цілісності України та проводив службовий час на власний розсуд.

Білгород-Дністровський міськрайонний суд у середині травня попри щире каяття визнав винним військового у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 408 КК України, та призначив йому покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі. Також засудженому залишили міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою в Ізмаїльському слідчому ізоляторі. Строк покарання засудженого рахується з 5 липня 2022 року.

+ 0 -
  • 0
  • 217

Добавить комментарий