США направить додаткову допомогу Україні на $1,3 млрд

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Сполучені Штати направлять Україні ще $1,3 млрд допомоги, щоб допомогти країні, що постраждала від війни, перебудувати свою енергосистему та модернізувати порти, залізниці та іншу інфраструктуру.

"Відновлення – це створення основи для процвітання України як безпечної, незалежної країни, повністю інтегрованої з Європою, пов'язаної з ринками по всьому світу", - сказав Блінкен на Конференції з відновлення України в Лондоні.

За словами Блінкена, $520 млн із цієї суми підуть на допомогу Україні у капітальному ремонті її зношеної енергосистеми, а $657 млн буде використано для допомоги у модернізації її прикордонних переходів, портів, залізничних ліній та іншої критично важливої інфраструктури.

Близько $100 млн буде використано для оцифрування митних та інших систем України, «щоб підвищити швидкість та скоротити корупцію», а ще $35 млн — для допомоги українському бізнесу за допомогою фінансування та страхування.

Ентоні Блінкен зазначив, що нова допомога йде на додаток до більш ніж $20 млрд економічної допомоги та допомоги з метою розвитку, яку США надали Україні.

+ 0 -
  • 0
  • 467

Добавить комментарий