На Одещині «Кам’яну гору» перетворили на сміттєзвалище

На Одещині поховання віком біля шести тисяч років, яке являється одним з найдавніших поселень в Європі, перетворили на сміттєзвалище. Археологічні розкопки тут проводять ще з 60-х років минулого сторіччя.

Городище «Орлівка», відоме як «Картал» або «Кам’яна гора», розташоване у західній частині села Орлівка, ще у 2009 році було занесено Кабміном до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Однак мешканці села почали викидати сміття на стародавнє городище. Сміттєзвалище тут з’явилося давно, ще за попередньої влади села, однак сьогодні значно розрослося, адже побутових відходів стає все більше. Раніше найкрасивіше місце в селі наразі перетворилося на звалище. Городище фактично з’єднане з селом.

«Тут не те що звалище влаштовувати, тут лопатою копати заборонено. На будь-які роботи тут потрібно отримувати дозвіл від Міністерства культури», — зазначає голова ГО «Агентство місцевого розвитку Орлівка-Картал» Анатолій Агбаш.

Наразі у селі немає санкціонованого сміттєзвалища. Сюди ж – до городища – вивозить сміття і комунальне підприємство. Місцева влада робить вигляд, що цього не бачить.

 

+ 0 -
  • 0
  • 182

Добавить комментарий