Кабмін розповів про зміни у питанні бронювання військовозобов'язаних

До постанови, що регулює питання бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації та на воєнний час внесли зміни – розширили перелік сфер, працівники яких можуть бути заброньовані та встановили чіткі терміни розгляду державними органами звернень підприємств установ і організацій, щодо визначення їх критично важливими.

Про це повідомляє Міністерство економіки.

За словами першої віце-прем'єр-міністерки та міністерки економіки Юлії Свириденко люди неодноразово скаржилися на зволікання державних органів з розглядом звернень щодо визначення підприємств критично важливими. Це не лише впливало на діяльність суб’єктів господарювання, але й заважало бізнесу планувати свою роботу.

«Бюрократичній тяганині в питаннях бронювання буде покладено край. Сьогоднішнім рішенням уряд встановив граничні терміни розгляду: звернення підприємств, установ та організацій має бути розглянуте в строк до 10 робочих днів з моменту отримання», - сказала Свириденко.

Окрім цього, одним із критеріїв визнання підприємства критично важливим, є його сплата протягом звітного податкового року податків, зборів, платежів (окрім митних платежів) на суму понад 1,5 млн. євро.

Також можуть бути визнані критично важливими підприємства ветеринарної медицини, казенні підприємства пробірного контролю та інші, якщо вони відповідають двом або більше критеріям. Крім того, передбачається застосування однакового підходу до визначення кількості осіб, які зобов'язані проходити військову службу, і працюють у місцевих органах самоврядування та у державних установах.

+ 0 -
  • 0
  • 1 052

Добавить комментарий