"Нібулон" планує випускати в Миколаєві катери для розмінування мін

ДСНС має шанс отримати 15 катерів для водолазів, які знешкоджуватиму міни в Чорному морі. Катери випустить судноремонтний завод в Миколаєві: одне судно — майже готове.

В компанії "Нібулон" повідомили про проєкт виробництва катерів для знешкодження мін у Чорному морі. Поки що іде мова про випуск одного катера, яке отримає ДСНС. Далі їх буде більше і випускатимуться вони в Миколаєві. Деталі проєкту описані на сторінці Facebook компанії.

Заміновано 16 тис. кв. км акваторії Чорного моря, нагадали в компанії. ДСНС для розмінування потрібні спеціальні катери — їх будуть використовувати водолазні групи, які знешкоджуватимуть міни.

Один з можливих варіантів отримати ці катери — збудувати їх на ТОВ "Суднобудівно-судноремонтний завод "Нібулон" в Миколаєві. У планах — випуск 15 катерів для розмінування. Але для того, щоб їх виготовити все ж потрібна допомога закордонних партнерів та держави.

Про можливість випуску партії катерів для розмінування розповіли два представники компанії — директор зі сталого розвитку "Нібулон" Михайло Різак та директор ТОВ "Суднобудівно-судноремонтний завод "Нібулон" Богдан Музика — під час зустрічі з Почесним консулом Нідерландів Карел Бургер Дирвен.

Також вони нагадали, що в заблокованому Миколаївському порту стоїть 110 кораблів "Нібулону". У мирні часи вони перевозили 22 тис. тонн зерна за рейд. Якщо розмінувати судноплавні шляхи й вивести їх в Морський порт Ізмаїлу, вони знов зможуть виконувати свої функції.

Крім того, є ще один проєкт, про який думають в компанії. Ідеться про побудову поромної переправи через Південний Буг. Переправа має мінімум три плюси: розвантажить дороги Миколаївщини, зменшить шкідливі викиди в атмосферу, дасть роботу людям. Усі пристосування для цієї переправи також можна виготовити на судноремонтному заводі в Миколаєві.

+ 0 -
  • 0
  • 277

Добавить комментарий