У “Тузлівських лиманах” стався конфлікт з військовими

В одеському нацпарку “Тузлівські лимани” черговий етап боротьби за рятування унікальних лиманів від повного висихання та знищення всього живого в них.

Як повідомив доктор біологічних наук Іван Русєв, навесні нацпарк після тривалої паузи через війну знову запустив проект з’єднання лиманів з морем для водообміну і запобіганню пересихання. Завдяки допомозі відомої української зоозахисної організації UAnimals вдалося знайти кошти на пальне для спецтехніки та взяти в оренду грейдер для робіт. Але до нацпарку прийшли військові, які заборонили роботи.

«Командир військової частини А 7348 (Білгород-Дністровське ТРО) підполковник Микола Пшенишнюк та заступник голови Білгород-Дністровської РДА Максим Бритков в усній формі заявили керівнику нацпарку Ірині Вихристюк, щодо незаконності робіт нацпарку на пересипу і формування прорви. І після цього візиту, військові підрозділи ТРО, які чергують на підступах до нашої прорви, категорично заборонили адміністрації нацпарку виконувати природоохоронний захід.

Для цього декілька разів була викликана також і поліція і прикордонники. Аргументованих пояснень щодо заборони ніяких немає. ТРОшники замінували проїзд до нашої заповідної зони і місця, де ми почали роботи по прорві і вони встановили фізичну металеву перешкоду, щоб ми не змогли пересуватися до спецтехніки і виконувати спеціальне природоохоронне завдання», – розповів Іван Русєв.

На думку зоозахисників, військові Білгород-Дністровського ТРО не займаються діями задля оборони країни, а виконують незаконні накази ворогів нацпарку з мисливських клубів, члени яких знаходяться при місцевій владі.

Одним з таких є Григорій Мельниченко, голова Білгород-Дністровської райради та зять екс-голови Одещини Сергія Гриневецького. Мельниченко раніше публічно заявляв про наміри знищити нацпарк задля полювання та пасовищ скота. А зараз Мельніченко руками військових намагається заблокувати порятунок природи зоозахисниками.

+ 0 -
  • 0
  • 155

Добавить комментарий