В Арцизькій громаді молодим педагогам виплачуватимуть додаткові гроші

Арцизька громада працює над заохоченням молодих вчителів: молодим педагогам виплачуватимуть додаткові гроші. Таке рішення було прийнято під час чергового засідання сесії Арцизької міськради. Про це повідомили у пресслужбі міськради.

Для залучення молодих педагогів депутати внесли зміни до чинної Програми розвитку освітньої галузі Арцизької громади на 2021-2023 рр, згідно з якими кожному із новоприбулих педагогічних працівників щомісячно буде здійснюватися компенсація за житло у розмірі 1500 грн. Також кожному молодому фахівцю зі стажем роботи від 0 до 3 років щомісячно буде виплачуватися матеріальне стимулювання у розмірі 1900 грн.

Таке рішення було  прийнято через брак молодих кваліфікованих спеціалістів у освітніх закладах громади. Через недобір освітнього персоналу один вчитель мав викладати по декілька предметів одночасно, що суттєво погіршувало якість освіти. 

«Для молодих вчителів, які тільки розпочинають свій шлях у професії – це вагома підтримка та мотивація. А для нас – це можливість залучити якомога більше молодих кадрів працювати у громаді», – підкреслив міський голова Сергій Парпуланський.

+ 0 -
  • 0
  • 481

Добавить комментарий