Зеленський підписав указ про звільнення всіх обласних військкомів

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 17 серпня, підписав указ із рекомендаціями Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України до головнокомандувача Збройних сил України (ЗСУ) Валерія Залужного звільнити всіх обласних військкомів. Про це повідомляє FREEДОМ з посиланням на прес-службу глави держави.

“Ввести рішення Ради національної безпеки і оборони України від 11 серпня 2023 року “Про результати перевірки територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Збройних сил України”, — ідеться в документі.

Це рішення президента пов’язане зі скандалами, у які потрапили керівники військкоматів. Загалом уже 112 кримінальних проваджень щодо посадових осіб військкоматів. 33 підозри пред’явлено обласним, міським і районним військкомам. Підозрювані особи брали хабарі готівкою та криптовалютою.

“Звільняємо всіх обласних військкомів. Керувати цією системою мають люди, які достеменно знають, що таке війна і чому цинізм і хабарництво під час війни — це державна зрада. Реалізувати це рішення має головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний. Перед призначеннями нових керівників територіальних центрів комплектування (ТЦК) буде перевірка СБУ”, — заявив Зеленський.

+ 0 -
  • 0
  • 680

Добавить комментарий