Від 700 до 1200 доларів США за посвідчення судноводія та виїзд за кордон

Правопорушників затримали відразу після того, як вони отримали неправомірну вигоду та розподілили її між собою. Їм повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Відповідно до чинного законодавства, посадовцям загрожує до 10-ти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Викрили та задокументували протиправну схему збагачення посадових осіб Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України співробітники відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління ГУНП в Одеській області спільно з представниками Управління СБУ в Одеській області під процесуальним керівництвом прокурорів Одеської обласної прокуратури.

За даними правоохоронців, секретар кваліфікаційної комісії з підтвердження кваліфікації судноводія торговельного судна, яке допущено до плавання судноплавними річковими внутрішніми водними шляхами, за попередньою змовою з головою комісії брали неправомірну вигоду у моряків за оформлення на роботу до судноплавних компаній, що здійснюють вантажні перевезення.

Залежно від наявності первинних навичок у морській справі та фінансової спроможності громадян, зловмисники просили у «клієнтів» від 700 до 1200 доларів США за позитивний результат іспиту на отримання відповідної кваліфікації та посвідчення судноводія.

від 700 до 1200 доларів сша за посвідчення судноводія та виїзд за кордон: на одещині поліцейські викрили у хабарництві голову та члена комісії з підтвердження кваліфікації судноводія державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та суднопла

У такий спосіб посадовці отримали майже два мільйона у гривневому еквіваленті.

Правоохоронці затримали правопорушників у службовому кабінеті, щойно один отримав від «клієнта» хабар у сумі 700 доларів США та поділив його з іншим.

 

«В ході проведення санкціонованих заходів правоохоронці вилучили гроші та службову документацію, що підтверджує протиправну діяльність службових осіб. За наявності достатніх доказів їм повідомили про підозру у проханні та одержанні службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданого службового становища, поєднані з вимаганням неправомірної вигоди, вчинені за попередньою змовою групою осіб. Цей злочин кваліфікується за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна», - розповіла старша слідча в особливо важливих справах слідчого управління ГУНП в Одеській області Євгенія Богданова.

Також капітан поліції зазначила, що суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави розміром 2147000 та 1073600 гривень. Обох чоловіків відсторонено від посади.

Слідство триває.

+ 0 -
  • 0
  • 700

Добавить комментарий