Уряд погодив ліквідацію двох інститутів рибного господарства, щоб утворити на їх базі нову установу

Кабінет міністрів України погодив пропозицію про ліквідацію ДП «Інституту рибного господарства та екології моря» і «Одеського центру Південного науково-дослідного інституту морського рибного господарства та океанографії» та утворення на базі їх майна нової державної наукової установи. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає УНН.

«Погоджено пропозицію Міністерства аграрної політики та продовольства щодо ліквідації державного підприємства «Інститут рибного господарства та екології моря» і «Одеський центр Південного науково-дослідного інституту морського рибного господарства та океанографії» та утворення на базі їх майна державної наукової установи «Інститут рибного господарства, екології моря та океанографії» з віднесенням її до сфери управління Державного агентства меліорації та рибного господарства України», - написав Мельничук.

28 квітня 2023 року набрав чинності закон про «рибну реформу». Зазначалось, що його реалізація створить умови для розвитку галузі рибного господарства, стимулювання боротьби з незаконним, непідзвітним та неврегульованим рибальством та забезпечить можливість європейської інтеграції норм права, що стосуються галузі

+ 0 -
  • 0
  • 251

Добавить комментарий