Одеські депутати підготували звернення до президента і Ради з проханням не забирати кошти у місцевих бюджетів

Одеські депутати підготували звернення до президента і Ради з проханням не забирати кошти у місцевих бюджетів. Звернення підготувала фракція «Європейської Солідарності» в Одеській облраді. Депутати закликають колег підтримати їхнє звернення і направити його центральній владі.

«ПДФО має залишитися в місцевих громадах. Ми впевнені, що ці видатки набагато важливіші для України і для кожного українця, ніж мільярди, які під час війни державна влада витрачає на «телемарафони», «серіали» або «велике крадівництво», — йдеться в тексті.

Крім того, у пояснювальній записці наголошується, що згідно з розробленим законопроектом №10037, забрати ПДФО у місцевих громад планується з 1 жовтня, що є порушенням Бюджетного кодексу. Здійснювати перерозподіл надходжень між місцевим і державним бюджетами заборонено в середині бюджетного року.

Автори звернення наголошують, що за півтора року війни уряд досі не розробив механізм, який би давав змогу місцевим радам прозоро виділяти кошти на закупівлю необхідного обладнання та речей для потреб армії. Наразі таку допомогу правоохоронці можуть розцінити як нецільове використання коштів.

У зв’язку з чим депутати фракції «Європейська Солідарність» закликають центральну владу залишити ПДФО громадам і розробити механізм, який би дозволив їм спокійно допомагати військовим.

Гроші, які місцеві громади отримують від ПДФО, йдуть на забезпечення функціонування шкіл, лікарень, місцевого транспорту тощо. Крім того, ці кошти витрачаються на допомогу переселенцям, облаштування укриттів, ремонт житла, що постраждало від російських обстрілів, і на забезпечення роботи критичної інфраструктури. При цьому всі місцеві ради перераховують гроші на допомогу армії.

+ 0 -
  • 0
  • 267

Добавить комментарий