Одеська обладміністрація запланувала почати опалювальний сезон 1 листопада

Одеська обласна державна (військова) адміністрація розраховує розпочати опалювальний сезон в регіоні традиційно з 1 листопада, але враховує можливість зміни погодних умов. Про це повідомив голова адміністрації Олег Кіпер.

За його словами, до роботи в осінньо-зимовий період підготовлено 1 тисяча 315 котелень, 1 тисяча 908 кілометрів теплових мереж, 248 об'єктів водопостачання, 8 тисяч 867 багатоквартирних житлових будинків, 489 дитячих садочків, 623 навчальних закладів, 399 закладів охорони здоров'я. Заготовлено майже 50 тисяч тонн посипкового матеріалу, 321 одиниця спеціалізованої техніки готова до роботи.

Також, за його словами, в області перевірили наявність генераторів на життєво важливих об’єктах інфраструктури та соціальної сфери. Об'єкти централізованого водопостачання забезпечені генераторами на 86%, котельні централізованого теплопостачання — на 97%.

Щодо забезпечення генераторами:

Школи - 90%
Садочки - 75%
Лікарні (стаціонари, пологові) - 99%
Раніше директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко наголосив, що Київ та Одеса мають найбільші ризики в Україні під час проходження майбутнього опалювального сезону через те, що ці міста дуже енергомісткі та абсолютно енергодефіцитні.

+ 0 -
  • 0
  • 814

Добавить комментарий