Дотримання простих правил безпеки водіями мінімізує ризик незаконного заволодіння їхніми транспортними засобами

Поліцейські закликають водіїв відповідально ставитися до використання свого рухомого майна, аби не стати жертвами автовикрадачів.

Зазвичай зловмисники спокушаються транспортними засобами, які не обладнанні будь-якими протиугінними засобами, залишенні без нагляду в безлюдних та неосвітлених в темну пору доби місцях.

Приміром, 33-річному одеситу приглянувся мопед, який 18-річний містянин у денний час залишив без нагляду на задньому дворі станції технічного обслуговування. Він тихцем укотив двоколісник до своєї квартири та в подальшому планував продати. Втім його плани того ж дня порушили оперативники Одеського районного управління поліції №1. Зловмисника поліцейські затримали, а транспортний засіб вилучили. Йому вже повідомлено про підозру у незаконному заволодінні транспортним засобом, що кваліфікується ч. 1 ст. 289 Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Закликаємо автовласників бути свідомими, залишати свій транспорт в добре освітлених людних місцях, бажано, обладнаних відеокамерами або на спеціально облаштованих охороняємих майданчиках. Не зайвим буде обладнати свій автотранспорт сигналізацією, додатковим механічним блокуванням та іншими протиугінними засобами. Не залишайте ключі від свого транспортного засобу працівникам неперевірених вами автомийок, станцій технічного обслуговування або малознайомим особам, які займаються приватним ремонтом транспорту.

Водіям та пасажирам автівок радимо не залишати в салоні на видному місці коштовні речі та документи, які можуть привернути увагу злочинців. Виходячи з автомобіля навіть на кілька секунд, аби дістати щось із багажника, або протерти скло, обов’язково виймайте ключі із замка запалювання.

Не нехтуйте вищезазначеними правилами безпеки, адже їх дотримання може зберегти ваше рухоме майно.

Якщо ж вашим транспортом незаконно заволоділи, не гайте часу, а відразу телефонуйте за номером «102» або звертайтеся до найближчого підрозділу поліції. Спроби розшукати самотужки зазвичай є марними, натомість втрачається дорогоцінний час, який поліцейські могли б використати для пошуку.

Одеське районне управління поліції №1

+ 0 -
  • 0
  • 300

Добавить комментарий