"єБронювання" можуть запустити вже до кінця 2023 року

У Мінекономіки підготували проєкт постанови Кабміну, що регулюватиме сервіс «єБронювання», який наразі знаходиться на етапі погодження. Про це повідомили Forbes у пресслужбі Міністерства. Запустити «єБронювання» планують до кінця 2023 року.

За реалізацію технічної частини відповідає Мінцифри. Окремого застосунку чи платформи для «єБронювання» не буде. Доступ до сервісу здійснюватиметься через «Дію». Проте спершу має бути завершена регуляторна частина, за яку відповідає Мінекономіки.

Проєкт прередбачає, що через «єБронювання» керівники підприємства матимуть змогу дізнатися, скільки військовозобов?язаних працівників вони зможуть забронювати. Це стане можливо завдяки обміну даними між реєстрами органів державної влади, Міністерства оборони та Генштабу ЗСУ.

У сервісі можна буде ввести облікові дані конкретного працівника та перевірити, чи підпадає він під бронювання, чи має дефіцитну військову спеціальність, чи потрібно йому оновити дані в ТЦК тощо.

Працівник, який підпадає під усі критерії бронювання, отримує відстрочку від призову на військову службу на пів року.

Якщо дані потрібно уточнити, механізм передбачає можливість бронювання на один місяць. За цей час людина має звернутися у ТЦК та актуалізувати дані. Після цього компанія зможе повноцінно забронювати такого працівника.

Після запуску «єБронювання» заброньовані працівники отримуватимуть не паперовий витяг із наказу Мінекономіки, а витяг із реєстру заброньованих військовозобов'язаних з QR-кодом, що зчитуватиметься при перетинанні кордону тощо.

У Мінекономіки наголошують, що це не остаточна версія механізму.

+ 0 -
  • 0
  • 942

Добавить комментарий