В Одесі жінки можуть безоплатно пройти мамографічний скринінг

За підтримки Департаменту охорони здоров’я Одеської міськради в медзакладах Одеси проходить Тиждень профілактики та ранньої діагностики раку молочної залози. Всі охочі жінки можуть безоплатно пройти мамографічний скринінг у міських медзакладах.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

Кабінети мамографії працюють у консультативно-діагностичних центрах №20 і №29, а також на базі КДЦ №6 у Міському центрі здоров’я сім’ї, який проводить комплексну профілактику, діагностику та лікування захворювань грудної залози у жінок, чоловіків і підлітків.

З початку поточного року в Міському центрі здоров’я сім’ї проведено вже близько 6,5 тисяч мамографічних обстежень. Це дозволило виявити 137 випадків раку молочної залози, а також понад 4,5 тисяч інших захворювань.

У Центрі працює сучасний італійський цифровий мамограф, обладнані УЗД-кабінет, операційна, оглядовий кабінет, організовано прийом мамологів, гінекологів та інших фахівців, проводиться широкий спектр лабораторних досліджень.

Жінки після 40 років мають проходити скринінгову мамографію раз на рік. Своєчасна діагностика дозволяє виявити передракові стани та злоякісні новоутворення на ранніх стадіях, які успішно піддаються лікуванню.

+ 0 -
  • 0
  • 409

Добавить комментарий