До квітня 2024 року усі «Учбові транспортні засоби» повинні трансформуватися у «Навчальні транспортні засоби

Ми продовжуємо серію відео з начальником відділу розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого управління ГУНП в Одеській області Дмитром Слютою про ДТП на наших дорогах. Сьогодні майор поліції говоритиме про нововведення щодо маркування навчальних транспортних засобів.

Поліцейський зауважує, що в останній постанові Уряду від 27 жовтня 2023 року внесено важливі зміни до термінології та зовнішнього вигляду значків для навчальних транспортних засобів. Термін «Учбовий транспортний засіб» було замінено на «Навчальний транспортний засіб». Ця зміна має на меті виправлення та уточнення використаної термінології в Правилах дорожнього руху.

– Через те також зазнав змін розпізнавальний знак на навчальних транспортних засобах. Замість літери «У», яка позначала учбовий статус, тепер використовуватиметься спеціально створений трикутник із червоними гранями та чорною літерою «Н» всередині на білому тлі. Ця зміна допоможе легше розпізнавати навчальні транспортні засоби на дорозі, - пояснює Дмитро Слюта.

Також він звертає увагу на те, що нові норми Правил дорожнього руху набудуть чинності через шість місяців з моменту публікації, а саме у квітні 2024 року. Цей строк надає час для адаптації та впровадження нових вимог та ознак на навчальних автомобілях.

– Пам'ятайте, що тільки суворе дотримання Правил дорожнього руху захищає всіх нас, водіїв і пішоходів, від небезпеки на дорозі. Правила дорожнього руху - це Закон, і його необхідно дотримуватися, - наполягає правоохоронець.

+ 0 -
  • 0
  • 286

Добавить комментарий