В Україну завезли отруєні мандарини

Небезпечні мандарини з Єгипту відправили в Україну та Грецію. Грецькі супермаркети продавати цитрусові відмовилися, а от реакції від Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів не було. У мандаринах міститься пестицид диметоат, який в окремих випадках може спричиняти черевні судоми та втрату координації руху.

В Україну завезли отруєні мандарини. У них міститься небезпечний пестицид диметоат, який в окремих випадках може спричиняти черевні судоми та навіть втрату координації руху: у виявлених фруктах його допустима норма перевищена у 33 рази. Про це свідчить інформація на сайті системи швидкого оповіщення для харчових продуктів і кормів.
Відповідно до опублікованої інформації, партія отруйних мандаринів потрапила до України та Греції. Там ці мандарини не допустили до продажу в магазинах, супермаркетах та на ринках. Чи встигли фрукти потрапити на прилавки українських супермаркетів - не повідомляється.

Поки що реакції від Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів не було.
Диметоат - це органофосфатний інсектицид, який використовується для боротьби зі шкідниками в сільському господарстві та інших галузях. При потраплянні його до організму через рот, пори шкіри або при вдиханні, у людини можуть виникнути діарея, нудота, пітливість, розмитість зору, утруднене дихання. Якщо організм піддається регулярному впливу диметоату, то у людини можуть спостерігатися дезорієнтація, дратівливість, погіршення пам’яті та концентрації, кошмарні сни, проблеми з мовленням і навіть розлад серцево-судинної системи.

Деякі дослідження показують, що диметоат мітить й карциногенні сполуки, тобто ті, що збільшують ризик розвитку ракових захворювань. Якщо у вас є підозра на отруєння диметоатом, треба негайно звернутися до лікаря.
Раніше ж у Тернопільській області виявили патогенний токсичний мікроорганізм Bacillus cereus у ввезених із Нідерландів соусах. Цей мікроорганізм може спричиняти харчові отруєння, шлункові захворювання тощо. Також в Україну завезли небезпечну броколі, просочену отруйною речовиною для знищення комах. Людина, яка отруїлася цим хімпрепаратом, може відчувати біль у животі та навіть втратити гостроту зору.

+ 0 -
  • 0
  • 135

Добавить комментарий