На Одещині працівника лісового господарства оштрафували за хабарництво

Майстра Саратського лісництва Філії «Ізмаїльське лісове господарство» ДП «Ліси України» було затримано під час отримання хабаря у травні поточного року.

Про це повідомляє інформаційне агентство «Юг.Today» з посиланням на рішення Саратського районного суду.

Перебуваючи на вказаній посаді, чоловік вирішив трохи «підзаробити». Покупцю, який виказав намір придбати досить великий обсяг деревини, він запропонував сплатити, окрім офіційної суми, ще по 2 500 гривень за кожен кубічний метр. За ці гроші майстер пообіцяв відібрати деревину високої якості. При цьому офіційна ціна товару складала 1620 гривень за куб.

Товар покупець оплачував переказом на рахунок підприємства. А неправомірну вигоду передавав представнику господарства після отримання деревини безпосередньо у лісовому масиві між селами Забари та Пшеничне. Усього майстер за свої послуги з «відбору» двома «траншами» отримав 32 940 гривень.

В суді «продавець» цілком визнав свою провину і уклав угоду зі слідством.

Суд призначив йому штраф в розмірі 4 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 68 000 гривень. Також чоловіка позбавлено права обіймати посади, пов`язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями в підприємствах, установах, організаціях лісової галузі строком на 2 (два) роки.

+ 0 -
  • 0
  • 109

Добавить комментарий