В Бессарабії місцеві жителі категорично проти зміни назв своїх населених пунктів

У селищах Березине та Тарутине місцеві жителі не підтримали пропозицію про перейменування населених пунктів.

Про це пише інформагенція "Юг.Today",

Більшість людей хоче залишити старі назви, незважаючи на рекомендації Українського інституту національної пам’яті.

За словами старости селища Березине Сергія Сіваєва 13 грудня, на громадські обговорення прийшло 120 місцевих мешканців. Пропозицій щодо перейменування від людей не було. Всі одностайно підтримали старе найменування селища.

Як пише видання, місцева ініціативна група, в свою чергу, має намір докласти всіх зусиль задля того, щоб зберегти нинішні назви Тарутине, Березине та інших населених пунктів. Ініціативна група намагатиметься домогтися від Українського інституту національної пам’яті вилучення назв населених пунктів із переліку назв, що містять символіку російської імперської політики.

Староста селища Березине Сергій Сіваєв впевнений, що потрібно виконати рекомендації УІНП. Він наголошує, що все одно Тарутине, Березине, Малоярославець Перший та Малоярославець Другий отримають нові назви, але вже без урахування думки людей. Нові назви, згідно з законом, в такому випадку ухвалить Верховна Рада України.

Нагадаємо, що на сесії Южненської міської ради 14 грудня депутати так і не дійшли згоди з приводу нової назви міста.

На розгляд сесії було винесено три можливі назви міста: Південне, Аненталь/Порт Аненталь, Оріяна. В результаті за назву Південне проголосувало 6 депутатів, у тому числі і міський голова Володимир Новацький. Назва Аненталь/Порт Аненталь прийнятна для 3 депутатів і лише один депутат підтримав нову назву міста – Оріяна.

Підсумовуючи результати дискусії та голосування на сесії, Володимир Новацький заявив, що скоріш за все саме Верховна Рада і вирішить долю нової назви міста.

+ 0 -
  • 0
  • 239

Добавить комментарий