Президент закликав передати Україні заморожені активи

Втрата активів для російської федерації буде найболючішою втратою, оскільки росії байдуже на людські життя, але не на власні гроші.
Про це пише у Twitter президент України Володимир Зеленський.

Як зауважив Глава держави, рішення щодо використання заморожених активів для підтримки України буде справедливою та законною відповіддю на агресію росії, а також правильним сигналом потенційним агресорам у світі.

"Я закликаю партнерів швидко рухатися до створення відповідної правової бази. Цього року ми маємо досягти відчутного прогресу в питанні використання заморожених російських активів на користь України. На шляху до цієї мети ми твердо покладаємося на лідерство "Групи семи", – додав президент.

Зеленський підкреслив, що заморожені російські активи за кордоном становлять близько 300 млрд доларів. Усі вони повинні бути використанні на підтримку України, що стане історичною можливістю змусити країну-терориста заплатити за своє зло.

"Російським елітам і керівництву байдуже до людських життів, але понад усе не байдуже до грошей. Втрата активів буде для них найболючішою втратою. Вони відчують справжню силу міжнародної спільноти і побачать, що світ сильніший за терор", – додав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що партнери України поспішають узгодити план конфіскації 300 мільярдів доларів заморожених російських активів. На даний час США запропонували робочим групам "Групи семи" вивчити шляхи, як це зробити.

Як відомо, СБУ впродовж 2022-2023 років і станом на початок серпня арештували активи російських бізнесменів, які фінансують війну, на майже 190 мільярдів гривень.

+ 0 -
  • 0
  • 268

Добавить комментарий