Чиновники Одеської міської ради закупили наркотичні лікарські засоби за ціною завищеною в 10 разів

Поліція веде розслідування щодо порушень у процесі закупівлі наркотичних лікарських засобів чиновниками Одеської міської ради у комунальному підприємстві "Одесфарм". За інформацією з тексту судової ухвали, йдеться про закупівлю під номером UA-2023-03-14-007675-a, здійснену КНП "Міська клінічна лікарня № 11" Одеської міської ради.

Кримінальне провадження було розпочато 15 грудня 2023 року. За висновками слідчих, тендерна документація була складена не відповідно до законодавчих вимог. Окрім того, один з лікарських засобів було придбано за завищеною в 10 разів ціною.

Моніторинг закупівлі підтвердив, що серед придбаних лікарських засобів є препарат Фентаналін (Fentanyl). КП "Одесфарм" придбало 12 000 ампул цього препарату по 117 грн за ампулу, загалом витративши 1 404 000 грн.

Але слідчі відзначили, що відповідно до Реєстру граничних оптово-відпускних цін на певні лікарські засоби, закуповувані за бюджетні кошти і підлягають референтному ціноутворенню, максимальна ціна на цей засіб станом на 1 лютого 2023 року не повинна перевищувати 17,32 грн за ампулу, що вказує на його придбання за ціною майже в 10 разів вищою за ринкову.

Слідчі звернулися до суду для отримання доступу до документів, і суд задовільнив їхнє прохання.

Важливо відзначити, що засновником постачальника (КП "Одесфарм") є сама Одеська міська рада. Цим підприємством протягом багатьох років керував Левон Нікогосян, який наразі очолює департамент охорони здоров'я Одеської міської ради.

+ 0 -
  • 0
  • 184

Добавить комментарий