В Одесі посадовець вимагав гроші за невтручання у бізнес підприємця-початківця

Корупцію викрили в одному із відділів Одеського районного управління Головного управління Держспоживслужби. Місцевий житель мав намір розпочати бізнес з виробництва напівфабрикатів і зіткнувся зі штучними перешкодами.

Про це повідомили в Управлінні поліції Одеської області.

Головний спеціаліст управління Держспоживслужби пообіцяв не втручатися в роботу підприємця за певну суму. Зокрема, за 1000 доларів посадовець гарантував безперешкодну роботу фірми бізнесмена та не включення компанії в план перевірок установи.

«Фігуранта поліцейські затримали «на гарячому», одразу після отримання хабаря. Слідчі вилучили гроші в якості речових доказів, а правопорушника затримали», – йдеться в повідомленні поліції.

Працівник Держспоживслужби отримав підозру в одержанні службовою особою неправомірної вигоди за вчинення дій з використанням службового становища. Головному спеціалісту загрожує до десяти років позбавлення волі з забороною обіймати посади.

Варто додати, це не перший корупційний випадок в одеському управлінні Держспоживслужби. Під час епідемії коронавірусу один з посадовців вимагав гроші з закладів харчування. Зокрема, працівник Держспоживслужби налагодив систему отримання хабарів з власників місцевих закладів громадського харчування.

Натомість посадовець обіцяв не перешкоджати роботі закладів під час карантину, а саме не притягувати до адміністративної відповідальності за порушення обмежень. В Державному бюро розслідувань відкрили кримінальне провадження одразу за двома статтями Кримінального кодексу – одержання службовою особою неправомірної вигоди у великому розмірі, поєднане з вимаганням.

Нагадаємо, в Одесі працівник міської ради вимагав гроші з продавців стихійного ринку. Хабарник обіймав посаду в комунальній установі Одеської міської ради «Муніципальна служба розвитку торгівлі». До обов’язків посадовця входив нагляд за продажем товарів у невстановлених місцях. Він почав вимагати в одного з торговців щомісячну «плату» за безперешкодну підприємницьку діяльність.

Раніше повідомлялося, що на Одещині чиновник Укртрансбезпеки вимагав гроші за перевезення зерна. Працівник Управління Укртрансбезпеки обіцяв не притягувати водіїв вантажівок до адміністративної відповідальності за порушення правил перевезення. З одного автомобіля чиновник вимагав тисячу гривень.

+ 0 -
  • 0
  • 157

Добавить комментарий