На Одещині правоохоронці викрили злочинне угруповання

Спільники закуповували дизпаливо та реалізовували через власну мережу незаконно встановлених модульних мініавтозаправних станцій. Їм повідомлено про підозру.

Детективи слідчого управління ГУНП в Одеській області спільно з СБУ встановили, що житель Татарбунар під прикриттям нібито здійснення законної господарської діяльності створив злочинну групу, до складу якої залучив знайомих для оборудок з незаконно виготовленим пальним.

Зловмисники закуповували у невстановлених наразі осіб незаконно виготовлений дизель, який зберігали в орендованому під нафтобазу приміщенні та реалізовували через власну мережу незаконно встановлених модульних мініавтозаправних станцій на території Одеської області за своєю націнкою.

Такими оборудками вони займалися з серпня по грудень 2023 року.

В ході проведення слідчо-розшукових заходів поліцейські задокументували протиправну діяльність учасників злочинної групи. Вилучили фальсифіковане пальне та інші речові докази.

«Організатору злочинної схеми та двом виконавцям повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 204 Кримінального кодексу України у незаконному придбанні з метою збуту, зберіганні з цією метою, а також збуті незаконно виготовленого пального, вчиненого за попередньою змовою групою осіб. Згідно з чинним законодавством, такі дії караються штрафом від 85 до 170 тисяч гривень з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів», - зазначила старша слідча в особливо важливих справах слідчого управління Головного управління Національної поліції в Одеській області Юлія Крюкова.

Встановлюються інші особи, причетні до даного злочину.

Слідство триває під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури.

+ 0 -
  • 0
  • 95

Добавить комментарий